Vrijwilliger administratie

(1 -2 uur per week)

Ben je handig met cijfers en houd je van een sluitende boekhouding? Vind je het leuk om op vrijwillige basis structuur aan te brengen in de administratie van ons plantenasiel? We zijn op zoek naar iemand die wil helpen om op financieel vlak te professionaliseren en een volgende stap te zetten.

Wat doet Plant voor Plant?

Plant voor Plant is een plantenasiel voor Maarssen en omstreken. Het is een groen initiatief (een plek) waar verpieterde, te groot geworden of ongewenste planten gedoneerd én geadopteerd kunnen worden. Met de adoptieopbrengsten worden in binnen- en buitenland nieuwe bomen aangeplant. Hiermee willen we bijdragen aan onnodige verspilling (weggooien is zó zonde!) en aan een groenere wereld. Stap voor stap…  Plant voor Plant.

Wat wordt jouw inbreng?

 • Advies geven over verbeteren van kasboekgebruik en opvolging.
 • Administratie opzetten en bijhouden van inkomsten en uitgaven.
 • Aanleggen van facturatiesysteem.
 • Wellicht t.z.t. meedenken met vorming stichting en bijkomende administratie.

Waarom hebben we extra hulp nodig?

Plant voor Plant is begin 2019 (zonder winstoogmerk) vanuit een eengezinswoning gestart. Inmiddels zijn er zo’n 775 mensen die ons via social media volgen. Er zijn circa 450 planten gedoneerd en 225 planten geadopteerd. Met alle donaties zijn er al 120 nieuwe bomen aangeplant en staan we op het punt om nog eens 125 bomen uit te laten zetten. Sinds afgelopen september hebben we een eigen plek: de plantenzolder in MEC Maarssen. Er zijn  7 vrijwilligers die ons helpen. We willen heel graag blijven groeien. Zo min mogelijk groene vrienden in kliko’s en een heleboel nieuwe bomen erbij… daar gaan we voor. We overwegen momenteel om een stichting te worden en om een eigen bankrekening te openen zodat we ook met facturen kunnen gaan werken voor bijvoorbeeld bedrijven die willen adopteren.Tevens willen we zo transparant mogelijk kunnen zijn richting de buitenwereld, onze donateurs en de mensen die planten adopteren. Lijkt het je leuk om ons hiermee te helpen en hierover te adviseren?  

Wie past bij ons?

 • Iemand die precies en accuraat is, maar ook geduld heeft om dit traject met ons te starten en te doorlopen.
 • Je bent kostenbesparend ingesteld en creatief in het vinden van administratie-oplossingen die bijvoorbeeld open source beschikbaar zijn en niets tot zeer weinig kosten… immers ons streven is om zo weinig mogelijk overhead kosten te maken.
 • Je vind het leuk om met vrijwilligers samen te werken. Je werkt graag zelfstandig maar staat ook open voor overleg en ideeën van anderen.
 • Je beschikt over een smartphone en/of computer waarmee je vanuit huis kunt werken en eventueel inloggen op onze platforms (Google)..
 • Het zou ideaal zijn als je in de opstartfase circa 1 keer per maand op de woensdag naar MEC Maarssen kunt komen voor overleg en samenwerking. Maar op een ander moment kan ook.

Wat bieden wij jou?

 • Zelfstandige taak waar je je in kunt uitleven.
 • We zijn een beginnend, kleinschalig en dus overzichtelijk initiatief. 
 • Werken vanuit huis op flexibele tijden.
 • Voldoening door bij te dragen aan consuminderen en vergroening van de wereld.

Interesse? Mail o.v.v. ‘administratie vrijwilliger’ je motivatie met cv naar plantvoorplant@gmail.com ter attentie van Margot. Vragen? Bel gerust naar 06 4208 2364. Voor meer info over Plant voor Plant www.plantvoorplant.nl. Tot plant?!!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close