Vrijwilliger Plant voor Plant doneerplek

(vanuit huis, 0-5 uur per week)

Heb jij een groen hart en houd je van planten? Vind je het leuk om op vrijwillige basis weesplanten in ontvangst te nemen van mensen die bij jou in de buurt wonen? Plant voor Plant zoekt vrijwilligers die vanuit huis een Plant voor Plant doneerplek wil starten. Sowieso voor de plaatsen Breukelen, Kockengen, Loenersloot, Nieuwer ter Aar, Op-Buren, Nieuwersluis, Nigtevecht, Tienhoven, Vreeland, Vleuten en Leidsche Rijn. Maar woon je verder, en zie je het zitten om periodiek weesplanten naar ons plantenasiel in Maarssen te brengen. Ook welkom!

Wat doet Plant voor Plant?

Plant voor Plant is een plantenasiel. Het is een groen initiatief (een plek) waar verpieterde, te groot geworden of ongewenste planten gedoneerd én geadopteerd kunnen worden. Met de adoptieopbrengsten worden in binnen- en buitenland nieuwe bomen aangeplant. Hiermee willen we bijdragen aan onnodige verspilling (weggooien is zó zonde!) en aan een groenere wereld. Stap voor stap…  Plant voor Plant. 

We zijn begin 2019, zonder winstoogmerk, vanuit een eengezinswoning in Maarssen gestart. Inmiddels zijn er zo’n 900 mensen die ons volgen via social media. Er zijn ruim 500 planten gedoneerd, 320 planten geadopteerd, waarmee er nu al 340 nieuwe bomen kunnen worden aangeplant. Inmiddels hebben we een prachtige eigen locatie gekregen: de plantenzolder in MEC Maarssen. Tevens is de eerste Plant voor Plant doneerplek in Loenen aan de Vecht een feit. We werken met 8 vrijwilligers.

Wat wordt jouw inbreng?

 •  Je vangt vanuit je eigen huis of een andere locatie bij jou in de buurt (bijvoorbeeld je werk) weesplanten tijdelijk op. Om ze daarna eens in de zoveel tijd naar Plant voor Plant in Maarssen te brengen.
 •  Mocht je het leuk vinden dan mag je ook vanuit huis EHBP (Eerste Hulp bij Plant) toepassen: checken op ziektes, verpotten, knippen, douchebeurtje, recht in de pot, etc.
 •  Door de planteneigenaars vriendelijk te woord te staan, te bedanken voor hun donatie en te vertellen wat we doen, help je mee om Plant voor Plant verder uit te bouwen.

Waarom hebben we extra hulp nodig?

We willen heel graag blijven groeien. Zo min mogelijk groene vrienden in kliko’s en een heleboel nieuwe bomen erbij… daar gaan we voor! Planten worden in principe zelf door hun eigenaar of vinder naar onze locatie in Maarssen gebracht. Omdat we verder willen kijken dan enkel Maarssen, zijn we opzoek naar een aantal mensen die verspreid elders in onze gemeente als een plantendoneerlocatie willen fungeren: en plek waar mensen uit de buurt weesplanten en stekjes kunnen langsbrengen. Daarmee wordt het langsbrengen van planten laagdrempeliger en denken we dat er meer planten gered gaan worden van de vuilnisbelt. 

Wie past bij ons?

 • Iemand met een groen hart, die graag wil bijdragen aan onze missie.
 • Je houdt van planten en verzorgt ze graag. Het hebben van een paar groene vingers is een pré, maar je hoeft absoluut geen plantenexpert te zijn.
 • Je bent positief, sociaal en vindt het leuk om met mensen een praatje te maken en over ons te vertellen.
 • Je bent bereid om wat zichtbaarheid te creëren voor jouw Plant voor Plant doneerplek door af en toe een berichtje op social media te posten (als je die hebt) of in de buurt wat posters op te hangen. Denk aan supermarkten, apotheek en bibliotheek.
 • Je vind het niet erg dat je naam, adres en je telefoonnummer op onze website worden genoemd. We kunnen aangeven wat jouw wensen zijn qua tijden waarop mensen de planten mogen komen langsbrengen. Vanaf het voor- tot het vroege najaar kunnen planten ook in een krat buiten worden neergezet zodat je niet altijd thuis hoeft te zijn.
 • Je hebt eigen vervoer om (wanneer het bij jou thuis vol staat) de weesplanten naar Plant voor Plant te brengen. Helaas kunnen we geen vervoerskostenvergoeding geven.

Wat bieden wij jou?

 •  Overzichtelijke en afgebakende taak. 
 •  Werken vanuit huis op tijden dat het jou past.
 •  Voldoening door bij te dragen aan consuminderen en vergroening van de wereld. 
 •  Contact met mensen uit je eigen regio en vrijwilligers van Plant voor Plant. 
 •  Het groengeluk gevoel. Het is zó leuk (en verslavend) om planten te redden, te verzorgen en op te kalefateren! 

Interesse?

Mail o.v.v. ‘vrijwilliger plantendoneerplek’ én het adres waaruit je een doneerplek wilt starten, je motivatie naar plantvoorplant@gmail.com ter attentie van Margot. Vragen? Bel gerust naar 06 4208 2364. Tot plant?!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close