Plantenophaler

(0-4 uur per week)

Heb jij een groen hart én wellicht zelfs een paar groene vingers? Vind je het leuk om op vrijwillige basis in Maarssen en omstreken planten die dakloos dreigen te raken op te halen? Plant voor Plant is dringend op zoek naar meerdere vrijwilligers die willen helpen.

Wat doet Plant voor Plant?

Plant voor Plant is een plantenasiel voor Maarssen en omstreken. Het is een groen initiatief (een plek) waar verpieterde, te groot geworden of ongewenste planten gedoneerd én geadopteerd kunnen worden. Met de adoptieopbrengsten worden in binnen- en buitenland nieuwe bomen aangeplant. Hiermee willen we bijdragen aan onnodige verspilling (weggooien is zó zonde!) en aan een groenere wereld. Stap voor stap…  Plant voor Plant.

Wat wordt jouw inbreng?

 • Je haalt bij mensen thuis of bij bedrijven planten op die dakloos dreigen te raken en brengt ze naar Plant voor Plant in Maarssenbroek.
 • Mocht je het leuk vinden, dan mag je ook vanuit huis EHBP (Eerste Hulp bij Plant:) toepassen: checken op ziektes, verpotten, knippen, douchebeurtje, recht in de pot, etc.
 • Door de planteneigenaren vriendelijk te woord te staan, te bedanken voor hun donatie en te vertellen wat we doen, help je mee om Plant voor Plant verder uit te bouwen.

Waarom hebben we extra hulp nodig?

Plant voor Plant is begin 2019 (zonder winstoogmerk) vanuit een eengezinswoning gestart. Sindsdien volgen vele mensen ons via social media en hebben we een eigen plek: de plantenzolder in MEC Maarssen. We willen heel graag blijven groeien. Zo min mogelijk groene vrienden in kliko’s en een heleboel nieuwe bomen erbij… daar gaan we voor. Planten worden in principe zelf door hun eigenaar naar het asiel gebracht. Maar er komen geregeld verzoeken of er planten opgehaald kunnen worden. Daarnaast krijgen we ook meldingen dat er planten op straat zijn achtergelaten. Ben jij degene die deze weesjes wilt ophalen en naar Plant voor Plant in Maarssenbroek wilt brengen?

Wie past bij ons?

 • Iemand met een groen hart, die graag wil bijdragen aan consuminderen en het vergroenen van de wereld. 
 • Je hoeft geen plantenexpert te zijn, maar je hebt wel een beetje affiniteit met planten.
 • Je hebt eigen vervoer. Het liefst een bakfiets of auto zodat er ook grote planten vervoerd kunnen worden. Maar met een gewone fiets (met stoeltje of fietstassen) lukt het vaak ook wel. (Helaas kunnen we geen vervoerskostenvergoeding geven.)
 • Je beschikt over een smartphone. We werken namelijk met een WhatsApp groep (Erg gemakkelijk! Mocht je hier nog niet eerder mee gewerkt hebben, dan helpen we je graag.)
 • Je bent positief, sociaal en vindt het leuk om een praatje met de planteneigenaren te maken.
 • Iemand die flexibel en bereid is om een afspraak met een planten eigenaar te maken en/of onverwachts (áls je tijd hebt) in actie te komen. We werken met een groepje ophalers. Als je een keer niet kunt, dan is dat ook geen probleem.

Wat bieden wij jou?

 • Overzichtelijke en afgebakende taak.
 • Werken vanuit huis op tijden dat het jou past. Met periodiek een vast moment in het MEC waarop de planten gebracht kunnen worden en we samen met de andere vrijwilligers een kop koffie drinken.
 • Voldoening door bij te dragen aan consuminderen en vergroening van de wereld.
 • Tevens hebben we gemerkt dat mensen die planten doneren (vaak op leeftijd en soms wat eenzaam) het erg leuk vinden om met iemand een babbeltje te maken over ‘groen’. Je bent dus zelf onder de mensen en draagt gelijktijdig zo nu en dan een beetje bij aan eenzaamheidsbestrijding. (Plantenliefhebbers zijn vaak hele mooie mensen. Ik, Margot, kan al een boek schrijven over mijn ‘groene ontmoetingen’.)
 • Het groengeluk gevoel. Het is zó leuk om planten op te kalefateren! En wat maakt planten redden je blij.

Interesse? Mail o.v.v. ‘plantenophaler’ je motivatie naar plantvoorplant@gmail.com ter attentie van Margot. Vragen? Bel gerust naar 06 4208 2364. Voor meer info over Plant voor Plant www.plantvoorplant.nl. Tot plant?!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close