Doneer een plant

Is je plant ziek en weet je niet meer wat je moet doen? Te weinig tijd? Misschien is je plant te groot geworden of gewoon niet meer je smaak? Is je woonsituatie veranderd? Ontruiming van een huis of kantoor? Breng hem naar Plant voor Plant.

Welke soorten planten vangen we op?

Alle soorten kamerplanten zijn van harte welkom. Van palm tot cactus. En van vetplant tot varen. Ook stekjes, natuurlijk. Door ruimtegebrek kunnen we helaas maar een beperkt aantal buitenplanten opnemen. Buitenplanten die in een pot passen kunnen sowieso opgenomen worden. En sinds kort hebben we in de moestuin van het MEC een bomenhub gecreëerd. Hier worden boomzaailingen in opgevangen.

Hoe vinden planten hun weg naar het asiel?

Het liefst door ze zelf naar de de plantenzolder in MEC Maarssen te brengen. Dit kan op woensdagen (zonder afspraak) tussen 10.00 en 16.00 uur. Is er sprake van een groen noodgeval of lukt het je niet om op woensdagen ons plantenasiel te bezoeken? Sinds kort hebben we ook Plant voor Plant doneerplekken. Bekijk hier onze locaties. Lukt het je sowieso niet om zelf een plant langs te brengen of zie je een wees moederziel alleen ergens langs te weg staan? Neem dan contact met ons op. We hebben een aantal plantenophalers die vrijwillig planten bij de mensen thuis of op kantoor ophalen.

Woon je te ver weg?

Woon je niet in de buurt van Maarssen, maar wil je toch doneren? Hierbij het overzicht van andere plantenasielen. Een kringloopwinkel bij je in de buurt is natuurlijk ook een optie.

Kost doneren geld?

Doneren kost geen geld. We vragen je alleen om wat basis informatie te geven over de plant zodat we zo goed mogelijk de plant kunnen verzorgen. We ruilen niet standaard een doneerplant voor een adopteerplant.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close