Doneer een plant

Is je plant ziek en weet je niet meer wat je moet doen? Te weinig tijd? Misschien is je plant te groot geworden of gewoon niet meer je smaak? Is je woonsituatie veranderd? Ontruiming van een huis of kantoor? Een vondeling? Breng hem naar Plant voor Plant.

Hoe vinden planten hun weg naar het asiel?

Door ze zelf naar ons te brengen. Dit kan op woensdagen (zonder afspraak) tussen 10.00 en 16.00 uur. Tevens hebben we meerdere doneerlocaties die mogelijk dichter bij je in de buurt liggen en in principe alle dagen open zijn. Lukt het je niet om zelf een plant langs te brengen? Neem contact met ons op. Vermeld duidelijk om hoeveel planten het gaat en hoe groot ze zijn. We hebben vrijwilligs die in een straal van circa 10 km om Maarssen bij beschikbaarheid planten ophalen. Voor een grotere partij of bijzondere situatie zijn we in sommige gevallen bereid om verder te rijden. Houd er rekening mee dat we dit allemaal in onze vrije tijd doen en dat het even kan duren.

Welke soorten?

Alle soorten en maten kamerplanten zijn van harte welkom. Van palm tot cactus. En van vetplant tot varen. Ook stekjes, natuurlijk. We vangen daarnaast buitenplanten op. Helaas hebben we geen ruimte voor hele grote struiken en bomen. Tuinplanten die in een pot passen, krijgen sowieso en plekje in het asiel. Wij kunnen ze oppotten. Ieder najaar creëren we in de moestuin van het MEC een bomenhub. Hier worden tijdelijk zelfgeoogste boomzaailingen in opgevangen om ze in maart uit te delen.

Woon je te ver weg?

Door heel Nederland bevinden zich andere plantenasiels. Dit overzicht is niet volledig dus zoek ook zeker zelf even op internet. Weggeefgroepen op social media, Markplaats of een kringloopwinkel bij je in de buurt zijn ook een opties.

Kost doneren geld?

Doneren kost geen geld. We vragen je alleen om wat basis informatie te geven over de plant zodat we zo goed mogelijk de plant kunnen verzorgen. We ruilen niet standaard een doneerplant voor een adoptieplant.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close