Doneer een plant

Is je plant ziek en weet je niet meer wat je moet doen? Te weinig tijd? Misschien is je plant te groot geworden of gewoon niet meer je smaak? Is je woonsituatie veranderd? Ontruiming van een huis of kantoor? Een vondeling? Breng hem naar Plant voor Plant.

Welke soorten planten vangen we op?

Alle soorten en maten kamerplanten zijn van harte welkom. Van palm tot cactus. En van vetplant tot varen. Ook stekjes, natuurlijk. We vangen daarnaast buitenplanten op. Helaas hebben we geen ruimte voor hele grote struiken en bomen. Tuinplanten die in een pot passen, krijgen sowieso en plekje in het asiel. Wij kunnen ze oppotten. Ieder najaar creëren we in de moestuin van het MEC een bomenhub. Hier worden tijdelijk zelfgeoogste boomzaailingen in opgevangen om ze in maart uit te delen.

Hoe vinden planten hun weg naar het asiel?

Het liefst door ze zelf naar de de plantenzolder in MEC Maarssen te brengen. Dit kan op woensdagen (zonder afspraak) tussen 10.00 en 16.00 uur. Is er sprake van een groen noodgeval, lukt het je niet om op woensdagen ons plantenasiel te bezoeken of vind je Maarssen te ver? We hebben diverse Plant voor Plant doneerplekken. Bekijk hier onze locaties. Lukt het je sowieso niet om zelf een plant langs te brengen of zie je een wees moederziel alleen ergens langs te weg staan? Neem dan contact met ons op. We hebben een aantal plantenophalers die vrijwillig planten bij de mensen thuis of op kantoor ophalen.

Woon je echt te ver weg?

Woon je niet in de buurt van Maarssen, maar wil je toch doneren? Hierbij het overzicht van andere plantenasiels. Een kringloopwinkel bij je in de buurt is natuurlijk ook een optie.

Kost doneren geld?

Doneren kost geen geld. We vragen je alleen om wat basis informatie te geven over de plant zodat we zo goed mogelijk de plant kunnen verzorgen. We ruilen niet standaard een doneerplant voor een adopteerplant.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close