Adopteer een plant

Op zoek naar wat groen geluk? Zou je een van onze planten willen adopteren om mee te nemen naar huis of bijvoorbeeld kantoor? Breng een bezoekje aan de plantenzolder in het MEC of volg Plant voor Plant via Facebook, Instagram of WhatsApp.

Hoe adopteer ik een plant?

Vanaf het prille begin van Plant voor Plant kun je onze weesjes adopteren via de verschillende social media kanalen. Volg ons dus! Maar… vanwege de ‘stortregen’ aan planten is heel organisch de plantenzolder in het MEC ontstaan. Hier kunnen groenminnenden nu ook lekker ‘offline’ een plant komen uitzoeken.

Adopteren via social media

Als er een plant klaar is voor adoptie, dan melden we dat op Facebook, Instagram en WhatsApp*. Zit er een plant tussen naar je smaak én die ook nog eens goed bij je past? Reageer op het adoptiebericht en ding mee. Bij meerdere geïnteresseerden wordt er geloot. De nieuwe eigenaar wordt via hetzelfde kanalen op de hoogte gebracht en kan de plant binnen een week (of in overleg) in Maarssen ophalen. Pinnen is helaas niet mogelijk, dus graag je donatie in contanten of via een tikkie.

Adopteren op de plantenzolder

Sinds september 2019 heeft Plant voor Plant een prachtige locatie gekregen in het MEC Maarssen. Elke woensdag van 10.00-16.00 uur kun je zonder afspraak een weesplant komen uitzoeken die je mooi vindt en bij je past. Het Milieu Educatief Centrum (MEC) ligt op een prachtige, groene locatie in Maarssenbroek waar alles in het teken staat van natuur, buitenspelen en duurzaamheid. Neem dus gerust je (klein)kinderen mee, want er is altijd iets leuks te doen. Bekijk hier hoe je bij het MEC komt en waar je kunt parkeren. Pinnen is helaas niet mogelijk. Contant betalen of via een tikkie kan wel!

Kost adopteren geld?

Plant voor Plant heeft geen winstoogmerk en wordt vrijwillig gerund. Voor elke plant vragen we een donatie naar eigen inzicht en portemonneegrootte. Hierbij werken we met adoptiecategorieën. Een adoptiecategorie wordt op basis van plantgrootte en -leeftijd bepaald en is een indicatie van wat een plant ongeveer zou kunnen kosten. Daarnaast laat de categorie ook zien hoeveel nieuwe bomen met het adoptiebedrag kunnen worden aangeplant. Opbrengsten komen namelijk ten goede aan de verzorging van nieuwe asielplanten én aan extra bomen.

Adoptiecategorieën: van een Groen Niksie tot een Groene Gigant

We hebben gemerkt dat een hoop groenminnenden het lastig vinden om zelf een adoptiebedrag te bepalen en zich wat ongemakkelijk kunnen voelen bij het ophalen van hun nieuwe, groene familielid. Daarnaast vinden we het leuk om te laten zien hoeveel nieuw groen we kunnen aanplanten met behulp van donaties en adopties. Zodoende hebben we adoptiecathegorieën in het leven geroepen… een soort van richtlijn voor je donatie. Binnen deze categorieën mag er nog steeds naar eigen inzicht en portemonnee het adoptiebedrag worden bepaald. Doe wat goed voelt en bij je past. Immers, de groene intentie staat voorop. En iedereen moet in aanmerking kunnen komen voor een plant waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen.

0. Groen Niksie: € 0,00 – € 1,00
1. Sprietje: € 1,00 – € 2,50 (0,25 boom)
2. Spruitje: € 2,50 – € 5,00 (0,5 boom)
3. Groentje: € 5,00 – € 10,00 (1 boom)
4. Groene Tiener: € 10,00 – € 15,00 (2 bomen)
5. Greenager: € 15,00 – € 20,00 (3 bomen)
6.Groene Kanjer: € 20,00 – € 30,00 (4 bomen)
7. Grown Up: € 30,00 – € 45,00 (6 bomen)
8. GVR (Groene Vriendelijke Reus): € 45,00 – € 60,00 (9 bomen)
9. Groene Knoepert: € 60,00 – € 80,00 (12 bomen)
10. Groene Gigant: € 80,00 – € 100,00 (15 bomen)

Krijg ik verzorgtips mee?

Elke plant die binnen wordt gebracht, krijgt een naamkaartje. Hierop staat het plantensoort met verzorgingstips. Denk hierbij aan beste standplaats qua licht, hoeveelheid water, bemesting en ideale luchtvochtigheid. Zo wordt de zorg voor je nieuwe groene vriend een makkie.

*Hoe werkt de WhatsApp groepsapp?

Heb je geen Facebook of Instagram account en wil je ook op de hoogte blijven van nieuwe adoptieplanten? Join de Plant voor Plant WhatsApp groep en mis geen plant! Door op deze link te klikken, voeg je jezelf toe. Net als op social media melden we wanneer er een bepaalde plant geadopteerd kan worden. Interesse in de betreffende plant? Stuur dan een email. Leden kunnen namelijk zelf geen berichten via deze groepsapp versturen. Zo blijven de ‘plingeltjes’ beperkt. Uiteraard kun je jezelf ook weer gemakkelijk uit de groepsapp verwijderen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close