Social media vrijwilliger

(3-5 uur per week)

Deze vacature is inmiddels ingevuld – Heb jij een groen hart en interesse in duurzaamheid? Hanteer je graag ‘de pen’ en heb je een beetje gevoel voor aantrekkelijk beeldmateriaal. Lijkt het je het leuk om op vrijwillige basis via social media kanalen zichtbaarheid te geven aan de activiteiten en de missie van een plantenasiel mét als belangrijkste taak de adoptie van onze weesplanten? Joehoe… hiehier… Plant voor Plant!

Wat doet Plant voor Plant?

Plant voor Plant is een plantenasiel voor Maarssen en omstreken. Het is een groen initiatief (een plek) waar verpieterde, te groot geworden of ongewenste planten gedoneerd én geadopteerd kunnen worden. Met de adoptieopbrengsten worden in binnen- en buitenland nieuwe bomen aangeplant. Hiermee willen we bijdragen aan onnodige verspilling (weggooien is zó zonde!) en aan een groenere wereld. Stap voor stap…  Plant voor Plant.

Wat ga je doen?

 • Jij beheert onze Facebook, Instagram, Whats App groep en blog.
 • Je vult (samen met Margot) de contentkalender en zorgt voor spetterendgroene content in de vorm van eigen berichtjes en te delen posts van anderen. Planten via bovenstaande kanalen ter adoptie stellen, wordt je belangrijkste taak.
 • Door zichtbaarheid te geven aan wat we doen en wat onze missie is, help je mee om Plant voor Plant verder uit te bouwen.

Waarom hebben we extra hulp nodig?

Plant voor Plant is begin 2019 (zonder winstoogmerk) vanuit een eengezinswoning gestart. Inmiddels zijn er zo’n 550 mensen die ons volgen. Er zijn ruim 200 planten gedoneerd, 60 planten geadopteerd, waarmee er 65 nieuwe bomen kunnen worden aangeplant. Én we hebben sinds eind september een eigen plek: de plantenzolder in MEC Maarssen. We willen heel graag blijven groeien. Zo min mogelijk groene vrienden in kliko’s en een heleboel nieuwe bomen erbij… daar gaan we voor. Er zijn zoveel ideeën waar we mee aan de slag willen. Dus keuzes maken én dingen overdragen. Aan jou?!

Wie past bij ons?

 • Iemand met een groen hart, die graag wil bijdragen aan consuminderen en het vergroenen van de wereld. Je vindt het leuk om groene weetjes en plant verzorgingstips online op te sporen. Je hoeft absoluut geen plantenexpert te zijn, maar je hebt wel passie voor planten.
 • Je houd van schrijven (foutloos Nederlands) en de tone of voice van Plant voor Plant spreekt je aan. 
 • Basiskenis van Facebook en Instagram zou erg fijn zijn. Ervaring met Twitter is een pré (dan mag je dat kanaal ook gaan invullen).
 • Je hebt gevoel voor sfeerfoto’s en eventueel bewegend beeld.
 • Je werk graag zelfstandig maar staat open voor overleg en ideeën van anderen.
 • Je beschikt over een smartphone en/of computer waarmee je vanuit huis kunt inloggen op onze kanalen.
 • Het zou ideaal zijn als je 1 tot 2 keer per maand naar het MEC Maarssen kan komen voor overleg en samenwerking… en natuurlijk om de weesjes in levende lijve te zien. 

Wat bieden wij jou?

 • Zelfstandige taak waar je je lekker in kunt uitleven.
 • Werken vanuit huis op flexibele tijden.
 • Voldoening door bij te dragen aan consuminderen en vergroening van de wereld.
 • Het groengeluk gevoel. Want wat maken groene vrienden je blij!

Interesse? Mail o.v.v. ‘social media vrijwilliger’ je motivatie met cv naar plantvoorplant@gmail.com ter attentie van Margot. Vragen? Bel gerust naar 06 4208 2364. Voor meer info over Plant voor Plant www.plantvoorplant.nl. Tot plant?!

Deze vacature is inmiddels ingevuld – Heb je tijd om op vrijwillige basis via social media kanalen zoals Facebook, Instagram en WhatsApp zichtbaarheid te geven aan de activiteiten en de missie van ons plantenasiel? Vind je het leuk om teksten te schrijven en spetterend beeldmateriaal uit te zoeken? Bekijk hier de vacature en reageer. We kunnen je hulp erg goed gebruiken.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close