In de pers

Plantenasiel doneerplekken in Loenen

LoenensNieuwsjanuari 2023 

LOENEN – Heb je een plant die verpieterd is en overweeg je om hem weg te gooien? Of heb je een exemplaar dat te groot is geworden? Stekje over? Zie je ergens een plant langs de weg staan? Gooi je plant niet wet. Breng ze in Loenen of Vreeland naar een doneerplant van het plantenasiel Plant voor Plant.

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.

Oogstseizoen start in park Maarssenbroek

VAR Nieuws – 10 november 2022

MAARSENBROEK – In wijkpark Maarssenbroek was de aftrap van Meer Bomen Nu oogstseizoen.

Vorig jaar werden bijna 19.000 boventallige bomen door vrijwilligers uitgeschept én uitgedeeld aan inwoners van Stichtse Vecht en omstreken. Dit jaar gaat opnieuw een enthousiast team ‘aan de schep’. Het doel: onnodige verspilling tegengaan en Stichtse Vecht vergroenen…

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.

Jan, Jans en de kinderen brengen een bezoekje aan Plant voor Plant

Libellemaart 2022 

Plant voor Plant winnaar van Groene Lintje

VAR Nieuws – 4 november 2021

STICHTSE VECHT – Donderdagavond 28 oktober is de winnaar bekendgemaakt van de verkiezing van het Groen Lintje in Stichtse Vecht.

De feestelijke uitreiking vond plaats bij biologische boerderij Hof van Gunterstein in Breukelen. Wethouder Arjan Wissborn was aanwezig om het Groen Lintje op te spelden bij de winnares Margot Aler, initiatiefneemster van Plant voor Plant bij het MEC in Maarssenbroek…”

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.

Bomenhub is helemaal klaar voor de lente

VAR Nieuws – 25 februari 2021

MAARSSENBROEK – De lente komt eraan, het kwik gaat langzaam maar zeker omhoog het wordt weer tijd om in te duin te werken. 

Bij de bomenhub bij het MEC in Reigerskamp zijn ze er helemaal klaar voor. Het initiatief voor een plek waar jonge boompjes gedurende de winter worden bewaard om ze dit voorjaar rond Boomfeestdag 2021 uit te delen aan Stichtse Vechters die hun tuin of terrein willen vergroenen ging in november van start. En direct al met succes. De samenwerking van plantenasiel Plant voor Plant en MEC Maarssen slaat aan…

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen

Warm welkom voor alle jonge bomen

VAR Nieuws – 10 december 2020

MAARSSENBROEK – Met een zwaailicht op de kleine vrachtwagen met tientallen bomen uit park Goudestein kwam wethouder Maarsen van /dijk langs bij het Milieu Educatief Centrum in park Maarssenbroek.

Naast het etra goren als aanvulling op de nieuwe bomenhub was er ook een cheque van 24.850 euro voor het initiatief Plant voor Plant van Margot Aler, samen met vijftien vrijwilligersafkomstig uit Stichtse Vecht en omgeving…

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.

Wethouder Van Dijk doneert zaailingen uit park Goudestein aan Bomenhub

VAR Nieuws – 2 december 2020

MAARSSENBROEK – Plantenasiel Plant voor Plant en MEC Maarssen zijn deze maand een bomenhub gestart: een plek waar jonge boompjes gedurende de winter in worden bewaard om ze dit voorjaar rond Boomfeestdag 2021 uit te delen aan Stichtse Vechters die hun tuin of terrein willen vergroenen. 

Wethouder Maarten van Dijk draagt dit initiatief een warm hart toe en ‘hubt’ namens gemeente Stichtse Vecht mee door zaailingen uit park Goudestein te doneren. Om de bomenhub te vullen, wordt gebruikt gemaakt van de kracht van de natuur. Bomen produceren uit zichzelf vaak een overdaad aan zaailingen…

Bomenhub MEC Maarssen

RTV Stichtse Vecht – 2 december 2020

Wat is een bomenhub en hoe werkt het inkuilen van zaailingen? Verslaggeefster Ria Poot van RTV Stichtse Vecht deed verslag.

Foto: Thijs Rooimans

Opgekweekte recyclebomen voor inwoners

De Telegraaf27 november 2020

MAARSSENBROEK – Een uit de hand gelopen hobby valt het project van Margot Aler (43), een inwoonster van Maarssen wel te nomen: ze gaat in het voorjaar zo’n 10.000 opgekweekte ‘recyclede bomen’ in het voorjaar uitdelen aan particulieren in Stichtse Vecht en omgeving…

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.

Hub mee

VAR Nieuws – 5 november 2020

Op 18 november is het Boomfeestdag. Vanaf deze dag kunnen inwoners zaailingen van bomen naar het MEC of een andere doneerplek in de gemeente brengen.

Deze kleine boompjes worden tijdelijk ingekuild en krijgen de tijd om zich in alle rust voor te bereiden op het voorjaar. Op de Boomfeestdag in maart 2021 worden de nieuwe boompjes ;uitgedeeld aan inwoners van Stichtse Vecht. Zij kunnen die vervolgens weer in hun eigen tuin planten. Margot: “Mijn droom is groter dan…

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.

De Boomhut Battle

ZAPP – NPO3 – 5 september 2020

Zaterdag 5 september was ons plantenasiel op NPO3 te zien tijdens een uitzending van De Boomhut Battle op Zapp.

Maliya, Rashawn en Ginaida bezochten samen met hun moeder onze plantenzolder in MEC Maarssen om planten uit te zoeken voor hun zelf gemaakte boomhut.

Plantenasiel ‘overwoekerd’ door crisis

De Telegraaf – 29 april 2020

Margot Aler (42) begon ruim een jaar geleden haar plantenasiel Plant voor Plant in Maarssen, waar ongewenste planten worden gedoneeerd en ook geadopteerd. Door de Coronacrisis kwam de plantenadoptie echter wekenlang stil te liggen.

Nu het asiel begint te overwoekeren, wil Aler de door zo liefdevol opgekalefaterde planten bij de mensen thuisbezorgen. Het liefst met een bakfiets waarin ze veel planten tegelijk mee kan vervoeren. Ze deed hiervoor een oproep…

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.

Live in de uitzending van RTV Utrecht

RTV Utrecht – ULive – 5 februari 2020

Woensdag 5 februari 2020 vierden we ons 1-jarig jubileum. Mark van der Wel en Robert Jan Booij van RTV Utrecht waren erbij en deden live verslag.

Wethouder Maarten van Dijk vierde jubileum mee

RTV Stichtse Vecht – 5 februari 2020

Tijdens onze jubileumdag ter ere van ons 1-jarig bestaan kwam ook wethouder Maarten van Dijk een kijkje nemen op de plantenzolder.

Mede dankzij deze kennismaking staan we nu op het punt om in eigen gemeente bomen aan te planten. Ria Poot van RTV Stichtse Vecht deed verslag én doneerde een prachtige 47-jarige cactus.

Plantenasiel viert katoenen jubileum

VAR Nieuws – 30 januari 2020

Tijdens onze eerste ontmoeting met de eindredacteur van VAR Nieuws (toen Plant voor Plant nog vanuit een woning werd gerund), waarschuwde Ed Kamans ons al dat we het wel eens wat drukker konden gaan krijgen. Hij kwam op visite en 20 juni 2019 stonden we voor het eerst in de krant. Ook voor ons 1-jarig jubileum werd ons initiatief in het licht gezet… dankbaar!

RTV Stichtse Vecht

Radio-interview Liefdewerk Oud Papier – 16 november 2019

In de gezellige RTV Stichtse Vecht uitzending Liefdewerk Oud Papier, gemaakt door Wil en Marga, mocht Margot vertellen over het ontstaan en de missie van Plant voor Plant én deden we onze eerste vrijwilligersoproep. Een aantal weesplanten mochten mee naar de studio!

Maarssense start plantenasiel vanuit huis

VAR Nieuws – door Ed Kamans – 20 juni 2019

MAARSSEN – Heb je een plant die verpietert is en overweeg je om hem weg te gooien? Of heb je een exemplaar die te groot is geworden? Stekje over? Zie je een afgedankte groene jongen langs de weg staan?

Voortaan hoef je planten niet meer onnodig weg te gooien. Breng ze naar Plant voor Plant, het nieuwe plantenasiel voor Maarssen en omstreken. Recentelijk…

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.

Maarssense start plantenasiel

Vechtstroom – 3 juli 2019

Heb je een plant die verpietert is en overweeg je om hem weg te gooien? Of heb je een exemplaar die te groot is geworden? Stekje over? Zie je een afgedankte groene jongen langs de weg staan?

Zoom in op de foto om het hele artikel te lezen.


Wil je ons initiatief ook promoten? Graag!


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close