Vrijwilligers

Met trots en een warm gevoel, presenteren we hier ons team… allemaal vrijwilligers. Samen proberen we zo veel mogelijk planten te redden van de vuilnisbelt en de wereld een beetje groener en dus schoner te maken.

Henri

Chef plantenzorg

Henri is onze groene (grijze) held en tevens rots in de branding. Hij is al jaren vrijwilliger bij MEC Maarssen. Sinds onze intrek op de plantenzolder in juni 2019 ontvangt en verzorgt hij de weesplanten, runt hij onze ziekenboeg en helpt hij met allerhande klusjes. Elke woensdag staat hij paraat!

José & Hester

Plantenophalers met grote, groene harten

Vanaf hun prille jeugd al dikke vriendinnen. José en Hester zullen dan ook vaak samen een weesplant komen ophalen… gewoon omdat dat zo gezellig is. Heb je een plant voor ons plantenasiel? Bel of mail en wie weet bellen deze dames bij je aan voor een plantenbabbeltje.

Helga

Stekjesvrijwilliger met supersonische opkweekkast

Tradescantia’s, Pannenkoekenplantjes, Graslelies, Philodendrons… er zijn zoveel planten die erg gemakkelijk vermeerderd kunnen worden. Ook zijscheuten en stekjes zijn dus bij ons van harte welkom. Helga neemt de gedoneerde babies mee naar huis om ze te laten wortelen en verder op te kweken. Tevens speurt ze weggeefgroepen af op zoek naar potten en groene rakkers. Als de planten klaar zijn voor adoptie, brengt ze ze naar Plant voor Plant. Tevens helpt ze mee met de online adopties door leuke en informatieve teksten over de planten te schrijven.

Janny

Doneerplekvrijwilliger Loenen aan de Vecht mét fietskar

Janny is sinds juni 2020 onze eerste externe doneerplekvrijwilliger. Ze woont in Loenen aan de Vecht en is gek op dieren en planten. Loenenaren kunnen dan ook naar hartenlust weesplanten en stekjes bij haar langsbrengen. Ze haalt tevens planten en potten aan huis op. Is haar kratje vol, dan brengt ze alle groene rakkers naar ons plantenasiel in Maarssen. Tevens bemant ze elke woensdagochtend ons plantenasiel. Blij met Janny, dus! Bekijk hier de contactgegevens van haar doneerplek in Loenen.

Frederique

Medewerker plantenzolder met groot, groen hart

Kom je de woensdagmiddag ons bezoeken? Dan heb je grote kans Frederique te ontmoeten. Ze bemant de plantenzolder en helpt je mee een weesplant uit te zoeken. Daarnaast verzorgt ze alle asielplanten: bewateren, voeden, benevelen en af en toe een oppeppende knipbeurt. Tevens maakt ze geregeld voor ons plantenhangers en helpt ze af en toe mee in de moestuin van het MEC.

Lianne

Doneerplekvrijwilliger Maarssen-Dorp met ziekenboeg

Sinds juni 2020 is Lianne een Plant voor Plant doneerplek begonnen in Maarssen-Dorp. Ze woont vlakbij het stort op de Diependaalsedijk… handig! Want we weten dat daar geregeld goede planten worden weggegooid. Stekjes zijn ook van harte welkom. Contactgegevens.

Truus

Stekjesvrijwilliger met bloemenwinkel

Truus zou het liefst in haar voortuin een bloemenwinkeltje beginnen. Ze is dol op het opkweken van planten. En dan vooral van soorten die gaan bloeien. Maar voor ons gaat ze met allerlei plantensoorten aan de slag. Als de jonge plantjes klaar zijn voor adoptie, gaan ze naar ons asiel.

Boyi

Doneerplekvrijwilligers Amsterdam Zuid-Oost

Deze plantendame gaat voor ‘zero waste’ en houdt dus niet van plantenverspilling. Met haar Plant voor Plant-doneerplek in Amsterdam, wil ze haar steentje bijdragen aan natuur en milieu. En zit je? Per fiets brengt ze de planten van Amsterdam naar Maarssen. Contactgegevens.

Amber

Administratie & sponsoring

Amber is dierenarts op een spoedeisende hulp. Dieren- en plantenliefde gaan vaak samen, en dat geldt ook voor Amber. Naast een hoop huisdieren zijn er vele planten en stekjes in haar huis te vinden. Om zo af en toe even aan de hectiek van haar werk te ontsnappen, helpt ze Plant voor Plant op de plantenzolder. Daarnaast denkt ze mee met een aantal sponsoringsvraagstukken… heel fijn!

Aniek

Social media beheerder & ‘Plantipedia’ expert

Aniek zorgt voor onze online adopties en voorziet samen met Helga en Margot onze social media kanalen van groene info. Ze heeft jarenlang bij een bibliotheek gewerkt en helpt Plant voor Plant bij het aanleggen van onze eigen ‘Plantipedia’ waarin al onze plantenweetjes en verzorgingsinfo staat… heel fijn!


Marjolein

Stekjesvrijwilliger op sloffen

Medio 2020 heeft Marjolein de zieligste Plant voor Plant-weesplant ooit geadopteerd: een Bladcactus zonder blad. In no time ontsproten er nieuwe blaadjes. Ze heeft hiermee onze groene-vingers-test glansrijk doorstaan en is nu een van onze stekjesvrijwilligers.

“Na een tip van mijn collega van Welzijn Stichtse Vecht ben ik het plantenasiel gaan opzoeken tijdens het 1-jarig jubileumfeest. Ik was verkocht! De gezelligheid, omgeven door groen en het initiatief om met de opbrengst nieuwe bomen aan te planten, maakte mij ontzettend blij. Stekken deed ik al voor de ontspanning maar nu heb ik een plek gevonden waar ik mijn stekjes kwijt kan en waarmee de wereld ook nog een stukje groener wordt. Vrijwilligerswerk vanuit huis op mijn sloffen en af en toe een bezoekje aan het plantenasiel in Maarssen…. perfect voor mij. Ready, stek, go!”

Marleen, Jimme & Carijn

Doneerplekvrijwilligers De Meern

Sinds september 2020 zijn Marleen, Jimme en Carijn een doneerplek gestart in De Meern. Afgelopen zomer kwamen ze met zijn drieën per fiets onze plantenzolder bezoeken. Naast een hoop geadopteerde planten was er die dag ook een wederzijdse klik. Moeder Marleen runt vanuit huis de webwinkel Caatje Knutsel voor o.a. benodigdheden voor wolvilten. Jimme heeft toegepaste biologie gestudeerd. Carijn studeert productdesign in België, maar ten tijde van de lockdown is zij thuis in de (moes)tuin en binnen in de wereld der stekjes flink losgegaan. En binnenkort gaat ze permacultuur studeren. Alle drie zijn het plantofielen: hun huis en tuin zijn een en al plant. Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van hun doneerplek.

Fons

Stekjesvrijwilliger op afstand maar ook zo dichtbij

Fons is de vader van Margot. Samen met zijn vrouw woont hij in Spanje. “Hier groeien Nederlandse kamerplanten als onkruid!” Sinds het ontstaan van Plant voor Plant gooit hij uitgezaaide plantjes niet meer weg, maar zet ze voor ons asiel met hun voeten in de aarde. Als Fons op familiebezoek gaat naar Nederland of als Margot haar ouders gaat bezoeken, gaan de stekjes voorzichtig ingepakt in gebruikte plastic flessen of ijsbakjes met hen mee.

Petra

Doneerplekvrijwilliger Oud-Zuilen

Sinds februari 2021 is Petra doneerplekvrijwilliger van Oud-Zuilen. Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van haar doneerplek.

Eveliene

Groenexpert, bomenhubvrijwilliger en chef buitenplantenasiel

Eveliene joinde ons cluppie in de rol van groenexpert voor ons bomenhub project in 2021. Ze heeft dendrologie gestudeerd en is tuinarchitecte van beroep. Ze heeft ons ontzettend geholpen bij het herkennen, oogsten, inkuilen en uitdelen van héél veel boomzaailingen. Tussen de bomenhubseizoenen door runt ze ons buitenplantenasiel in MEC Maarssen. Kom dus ook gerust voor buitenplanten naar ons toe. Eveliene adviseert je graag!

Wil je ook vrijwilliger bij Plant voor Plant worden?


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close