Over ons

Met trots en een warm gevoel, presenteren we hier ons team… allemaal vrijwilligers. Samen proberen we zo veel mogelijk planten te redden van de vuilnisbelt en de wereld een beetje groener en dus schoner te maken.

Henri

Chefke plantenzorg, ziekenboeg & plantenophaler

Henri is onze groene (grijze) held en tevens rots in de branding. Hij is al jaren vrijwilliger bij MEC Maarssen. Sinds onze intrek op de plantenzolder in juni 2019 ontvangt en verzorgt hij de weesplanten, runt hij onze ziekenboeg en helpt hij met allerhande klusjes. Elke woensdag staat hij paraat!

Margot

Initiatiefnemer

Tijdens een periode van rust en bezinning vond Margot een plant in de kliko van de buurvrouw. Vanuit huis startte ze beging 2019 Plant voor Plant waarmee ze wilde bijdragen aan consuminderen en een groenere wereld. Ze houdt van Chris, haar drie jongens, twee poezen, wandelen, yoga, lezen, zwemmen, tekenen, kringloopwinkels, moestuinieren, gember, chips, sinaasappelsap en is gek op planten. “Planten zijn gewoon fantastisch! Naast dat het kleur- en sfeermakers zijn voor in huis, zorgen ze ook nog eens voor frisse lucht. Ze laten met hun groei in alle eenvoud zien hoe mooi en bijzonder de natuur is. Planten denken niet maar gaan vanzelf. Ze zijn essentieel voor ons bestaan. Groen, zuurstof, ademen, groei en leven. Ik ben nog elke dag blij en dankbaar dat Plant voor Plant op mijn pad is gekomen, voor alle hulp die ik krijg van onze vrijwilligers, de mooie ruimte die MEC Maarssen ons schenkt en dat inmiddels zoveel mensen ons weten te vinden. Samen maken we verschil!”

José en Hester

Plantenophalers regio Loosdrecht

Vanaf hun prille jeugd al dikke vriendinnen. José en Hester zullen dan ook vaak samen een weesplant komen ophalen… gewoon omdat dat zo gezellig is. Heb je een plant voor ons plantenasiel? Bel of mail en wie weet bellen deze dames bij je aan voor een plantenbabbeltje.

Helga

Stekjesvrijwilliger & tekstschrijver adoptieberichten

Tradescantia’s, Pannenkoekenplantjes, Graslelies, Philodendrons… er zijn zoveel planten die erg gemakkelijk vermeerderd kunnen worden. Ook zijscheuten en stekjes zijn dus bij ons van harte welkom. Helga neemt de gedoneerde babies mee naar huis om ze te laten wortelen en verder op te kweken. Tevens speurt ze weggeefgroepen af op zoek naar potten en groene rakkers. Als de planten klaar zijn voor adoptie, brengt ze ze naar Plant voor Plant. Tevens helpt ze mee met de online adopties door leuke en informatieve teksten over de planten te schrijven.

Janny

Doneerplekvrijwilliger Loenen aan de Vecht & medewerker plantenzolder

Janny is sinds juni 2020 onze eerste externe doneerplekvrijwilliger. Ze woont in Loenen aan de Vecht en is gek op dieren en planten. Loenenaren kunnen dan ook naar hartenlust weesplanten en stekjes bij haar langsbrengen. Ze haalt tevens planten en potten aan huis op. Is haar kratje vol, dan brengt ze alle groene rakkers naar ons plantenasiel in Maarssen. Tevens bemant ze elke woensdagochtend ons plantenasiel. Blij met Janny, dus! Bekijk hier de contactgegevens van haar doneerplek in Loenen.

Frederique

Medewerker plantenzolder

Kom je de woensdagmiddag ons bezoeken? Dan heb je grote kans Frederique te ontmoeten. Ze bemant de plantenzolder en helpt je mee een weesplant uit te zoeken. Daarnaast verzorgt ze alle asielplanten: bewateren, voeden, benevelen en af en toe een oppeppende knipbeurt. Tevens maakt ze geregeld voor ons plantenhangers en helpt ze af en toe mee in de moestuin van het MEC.

Lianne

Doneerplekvrijwilliger Maarssen-Dorp met ziekenboeg

Sinds juni 2020 is Lianne een Plant voor Plant doneerplek begonnen in Maarssen-Dorp. Ze woont vlakbij het stort op de Diependaalsedijk… handig! Want we weten dat daar geregeld goede planten worden weggegooid. Stekjes zijn ook van harte welkom. Contactgegevens.

Truus

Stekjesvrijwilliger Maarssenbroek

Truus zou het liefst in haar voortuin een bloemenwinkeltje beginnen. Ze is dol op het opkweken van planten. En dan vooral van soorten die gaan bloeien. Maar voor ons gaat ze met allerlei plantensoorten aan de slag. Als de jonge plantjes klaar zijn voor adoptie, gaan ze naar ons asiel.

Boyi

Doneerplekvrijwilligers Amsterdam Zuid-Oost

Deze plantendame gaat voor ‘zero waste’ en houdt dus niet van plantenverspilling. Met haar Plant voor Plant-doneerplek in Amsterdam, wil ze haar steentje bijdragen aan natuur en milieu. En zit je? Per fiets brengt ze de planten van Amsterdam naar Maarssen. Contactgegevens.

Amber

Administratie & sponsoring

Amber is dierenarts op een spoedeisende hulp. Dieren- en plantenliefde gaan vaak samen, en dat geldt ook voor Amber. Naast een hoop huisdieren zijn er vele planten en stekjes in haar huis te vinden. Om zo af en toe even aan de hectiek van haar werk te ontsnappen, helpt ze Plant voor Plant op de plantenzolder. Daarnaast denkt ze mee met een aantal sponsoringsvraagstukken… heel fijn!


Marleen, Jimme & Carijn

Doneerplekvrijwilligers De Meern

Sinds september 2020 zijn Marleen, Jimme en Carijn een doneerplek gestart in De Meern. Afgelopen zomer kwamen ze met zijn drieën per fiets onze plantenzolder bezoeken. Naast een hoop geadopteerde planten was er die dag ook een wederzijdse klik. Moeder Marleen runt vanuit huis de webwinkel Caatje Knutsel voor o.a. benodigdheden voor wolvilten. Jimme heeft toegepaste biologie gestudeerd. Carijn studeert productdesign in België, maar ten tijde van de lockdown is zij thuis in de (moes)tuin en binnen in de wereld der stekjes flink losgegaan. En binnenkort gaat ze permacultuur studeren. Alle drie zijn het plantofielen: hun huis en tuin zijn een en al plant. Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van hun doneerplek.

Fons

Stekjesvrijwilliger

Fons is de vader van Margot. Samen met zijn vrouw woont hij in Spanje. “Hier groeien Nederlandse kamerplanten als onkruid!” Sinds het ontstaan van Plant voor Plant gooit hij uitgezaaide plantjes niet meer weg, maar zet ze voor ons asiel met hun voeten in de aarde. Als Fons op familiebezoek gaat naar Nederland of als Margot haar ouders gaat bezoeken, gaan de stekjes voorzichtig ingepakt in gebruikte plastic flessen of ijsbakjes met hen mee.

Petra

Doneerplekvrijwilliger Oud-Zuilen

Sinds februari 2021 is Petra doneerplekvrijwilliger van Oud-Zuilen. Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van haar doneerplek.

Eveliene

Groenexpert, bomenhubvrijwilliger en chef buitenplantenasiel

Eveliene joinde ons cluppie in de rol van groenexpert voor ons bomenhub project in 2021. Ze heeft dendrologie gestudeerd en is tuinarchitecte van beroep. Ze heeft ons ontzettend geholpen bij het herkennen, oogsten, inkuilen en uitdelen van héél veel boomzaailingen. Tussen de bomenhubseizoenen door runt ze ons buitenplantenasiel in MEC Maarssen. Kom dus ook gerust voor buitenplanten naar ons toe. Eveliene adviseert je graag!

Mariken

Doneerplekvrijwilliger Kockengen

Mariken kwam naar onze plantenzolder voor een plant én besloot in één minuut om onze doneerplekvrijwilliger in Kockengen te worden. Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van haar doneerplek.

Linda

Doneerplekvrijwilliger Vreeland en omgeving

Ook superblij met onze Linda. Haar doneerplek in Vreeland was vanaf de eerste week al een succes waardoor ze geregeld op de woensdag planten en potten naar ons plantenasiel brengt. Op de laatste zaterdag van de maand helpt ze af en toe mee met het bemannen van het asiel. Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van haar doneerplek.

Hans

Doneerplekvrijwilliger Breukelen

Hans is redacteur van Groei & Bloei, heeft een prachtig gazon, is dol op planten én heeft sinds juni 2022 een Plant voor Plant doneerplek aan huis in Breukelen. Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van zijn doneerplek.

Deborah

Stekjesvrijwilliger Maarssenbroek

Deborah vindt het heerlijk ontstressen wanneer ze met planten bezig is, zowel binnenshuis als in de tuin. Ze gelooft heilig dat planten mensen gelukkiger maken en wilt graag delen in haar geluk. Daarom stekt ze onder andere tropische hangplanten om te doneren aan Plant voor Plant.

Annemarie

Doneerplekvrijwilliger Utrecht Terwijde

Annemarie kwam op een woensdag een plant bij ons adopteren en ging als doneerplekvrijwilliger mét een van onze weesjes naar huis. Annemarie: “Elke dag even met m’n plantjes ‘spelen’, het liefst buiten. Kijken of ze goed gaan, beetje pielen, stukje snoeien of zaadjes verzamelen en nu ook een doneerplek voor Plant voor Plant!” Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van haar doneerplek.

Roos

Social mediavrijwilliger & medewerker plantenzolder

Super blij zijn we met onze social mediavrijwilliger Roos die ook op de woensdagochtend samen met Janny de plantenzolder bemand. Ze is een prachtige spirituele vrouw met een hart van (groen)goud en is stapel op planten. Roos: “Plantjes betekenen voor mij dat ik mezelf kan zijn…zonder uitleg. Ze groeien als bewijs van mijn toewijding en liefde. Ik voel me verbonden met planten en ik geloof dat planten en mensen bij elkaar horen. Het is een kwestie van de juiste plant vinden op de juiste plek:)”. Wellicht wel bij Plant voor Plant op de plantenzolder?

Rolanda

Doneerplekvrijwilliger Maarssen-Dorp (Zandweg-Oostwaard) & stekjesvrijwilliger

Rolanda is een van onze stekjes- en doneerplekvrijwilliger.s Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van haar doneerplek.

Wil je ook vrijwilliger bij Plant voor Plant worden?


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close