Vrijwilligers

Met trots en een warm gevoel, presenteren we hier ons team… allemaal vrijwilligers. Samen proberen we zo veel mogelijk planten te redden van de vuilnisbelt en de wereld een beetje groener en dus schoner te maken.

Henri

Chef plantenzorg

Henri is onze groene (grijze) held en tevens rots in de branding. Hij is al jaren vrijwilliger bij MEC Maarssen. Sinds onze intrek op de plantenzolder in juni 2019 ontvangt en verzorgt hij de weesplanten, runt hij onze ziekenboeg en helpt hij met allerhande klusjes. Elke woensdag staat hij paraat!

Gerard

Plantenophaler mét EHBP-diploma

Sinds november 2019 is Gerard onderdeel van ons team. Lukt het je niet om zelf een plant naar het asiel te brengen óf zie je een plant moederziel alleen in de goot liggen. Neem contact met ons op. Gerard of een van onze andere plantenophalers komen dan in actie! Je plant is in groene handen want Gerard is onze wandelende plantenencyclopedie.

José & Hester

Plantenophalers met grote, groene harten

Vanaf hun prille jeugd al dikke vriendinnen. José en Hester zullen dan ook vaak samen een weesplant komen ophalen… gewoon omdat dat zo gezellig is. Heb je een plant voor ons plantenasiel? Bel of mail en wie weet bellen deze dames bij je aan voor een plantenbabbeltje.

Fioen

Social media beheerder met groene vingers

Plant voor Plant is begonnen met de adoptie van planten via social media. Sinds de opening van de plantenzolder kunnen mensen ook spontaan een weesplant komen uitzoeken en is de online adoptie helaas een beetje in het slop geraakt. Dolblij zijn we dan ook dat Fioen sinds december 2019 ons team versterkt. Zij gaat onze social media beheren met als belangrijkste taak: planten online ter adoptie stellen.

“Ik ben Fioen van Balgooi. Geïnspireerd door de ‘afval is voedsel’ aflevering van Tegenlicht werk ik sinds 2009 aan duurzaamheid. Voornamelijk in de textielsector (blog Refinity.eu) maar ook in projecten met hoveniers (www.ecologisch-tuinieren.nl). Ik haal veel plezier uit moestuinieren, de allerdaagse verwondering van m’n dochter, wandelen, tekenen en harp spelen. Onlangs ben ik mij gaan verdiepen in minimalisme en slow life. Bezig zijn met planten betekent voor mij teruggaan naar de basis, de natuur. Met het werk bij Plant voor Plant geef ik een positieve bijdrage aan milieu en mens. Daarnaast hoop ik veel te leren over kamerplanten door voor jullie alle ins&outs over de plantverzorging op te zoeken en te delen!”

Stephanie

Medewerker plantenzolder mét glimlach

Sinds januari 2020 is Stephanie ook een Plant-voor-Planter… joehoe! Planten en natuur maken haar blij en geven haar positieve energie. Ze houdt van verpotten, verstekken, verzorgtips opzoeken én organiseren. Dé ideale persoon, dus om te helpen op onze mooie plantenzolder.

Helga

Stekjesvrijwilliger met supersonische opkweekkast

Tradescantia’s, Pannenkoekenplantjes, Graslelies, Philodendrons… er zijn zoveel planten die erg gemakkelijk vermeerderd kunnen worden. Ook zijscheuten en stekjes zijn dus bij ons van harte welkom. Helga neemt de gedoneerde babies mee naar huis om ze te laten wortelen en verder op te kweken. Tevens speurt ze weggeefgroepen af op zoek naar potten en groene rakkers. Als de planten klaar zijn voor adoptie, brengt ze ze naar Plant voor Plant. Ook stekjesvrijwilligers worden?

Janny

Doneerplekvrijwilliger Loenen aan de Vecht mét fietskar

Janny is sinds juni 2020 onze eerste externe doneerplekvrijwilliger. Ze woont in Loenen aan de Vecht en is gek op dieren en planten. Loenenaren kunnen dan ook naar hartenlust weesplanten en stekjes bij haar langsbrengen. Ze haalt tevens planten en potten aan huis op. Is haar kratje vol, dan brengt ze alle groene rakkers naar ons plantenasiel in Maarssen. Op deze manier wordt het doneren van planten nog laagdrempeliger voor de mensen in Loenen. Blij met Janny, dus! Bekijk hier de contactgegevens.

Frederique

Medewerker plantenzolder met groot, groen hart

Kom je de woensdagmiddag ons bezoeken? Dan heb je grote kans Frederique te ontmoeten. Ze bemant de plantenzolder en helpt je mee een weesplant uit te zoeken. Daarnaast verzorgt ze alle asielplanten: bewateren, voeden, benevelen en af en toe een oppeppende knipbeurt. Tevens helpt ze af en toe mee in de moestuin van het MEC.

Lianne

Doneerplekvrijwilliger Maarssen-Dorp met ziekenboeg

Sinds juni 2020 is Lianne een Plant voor Plant doneerplek begonnen in Maarssen-Dorp. Ze woont vlakbij het stort op de Diependaalsedijk… handig! Want we weten dat daar geregeld goede planten worden weggegooid. Stekjes zijn ook van harte welkom. Contactgegevens.

Truus

Stekjesvrijwilliger met bloemenwinkel

Truus zou het liefst in haar voortuin een bloemenwinkeltje beginnen. Ze is dol op het opkweken van planten. En dan vooral van soorten die gaan bloeien. Maar voor ons gaat ze met allerlei plantensoorten aan de slag. Als de jonge plantjes klaar zijn voor adoptie, gaan ze naar ons asiel.

Mariza & Boyi

Doneerplekvrijwilligers Oud-Zuilen

Deze plantendames gaan voor ‘zero waste’ en houden dus ook niet van plantenverspilling. Met hun Plant voor Plant-doneerplek willen ze hun steentje bijdragen aan natuur en milieu. Ze wonen op een idyllisch gelegen boerderij in Oud-Zuilen. Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens.

Amber

Administratie & sponsoring

Amber is dierenarts op een spoedeisende hulp. Dieren- en plantenliefde gaan vaak samen, en dat geldt ook voor Amber. Naast een hoop huisdieren zijn er vele planten en stekjes in haar huis te vinden. Om zo af en toe even aan de hectiek van haar werk te ontsnappen, helpt ze Plant voor Plant met de administratie. Daarnaast denkt ze mee met een aantal sponsoringsvraagstukken… heel fijn!

Aniek

Doneerplekvrijwilliger Vleuterweide & ‘Plantipedia’ expert

Aniek helpt sinds juni 2020 ons mee door haar huis open te stellen voor alle soorten en maten weesplanten. Tevens haalt ze in regio Vleuterweide op afspraak planten bij de mensen thuis op, om ze vervolgens naar ons plantenasiel in Maarssen te brengen waar ze geadopteerd kunnen worden. Ze heeft jarenlang bij een bibliotheek gewerkt en helpt Plant voor Plant bij het aanleggen van onze eigen ‘Plantipedia’ waarin al onze plantenweetjes en verzorgingsinfo staat… heel fijn! Bekijk hier de openingstijden en de contactgegevens van haar doneerplek.


Marjolein

Stekjesvrijwilliger op sloffen

Medio 2020 heeft Marjolein de zieligste Plant voor Plant-weesplant ooit geadopteerd: een Bladcactus zonder blad. In no time ontsproten er nieuwe blaadjes. Ze heeft hiermee onze groene-vingers-test glansrijk doorstaan en is nu een van onze stekjesvrijwilligers.

“Na een tip van mijn collega van Welzijn Stichtse Vecht ben ik het plantenasiel gaan opzoeken tijdens het 1-jarig jubileumfeest. Ik was verkocht! De gezelligheid, omgeven door groen en het initiatief om met de opbrengst nieuwe bomen aan te planten, maakte mij ontzettend blij. Stekken deed ik al voor de ontspanning maar nu heb ik een plek gevonden waar ik mijn stekjes kwijt kan en waarmee de wereld ook nog een stukje groener wordt. Vrijwilligerswerk vanuit huis op mijn sloffen en af en toe een bezoekje aan het plantenasiel in Maarssen…. perfect voor mij. Ready, stek, go!”

Wil je ook vrijwilliger bij Plant voor Plant worden?


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close