Vrijwilligers

Met trots en een warm gevoel, presenteren we hier ons gezellige team… allemaal vrijwilligers. Samen proberen we zo veel mogelijk planten te redden van de vuilnisbelt en de wereld een beetje groener te maken.

Henri

Chef plantenzorg

Henri is onze groene (grijze) held en tevens rots in de branding. Hij is al jaren vrijwilliger bij MEC Maarssen. Sinds onze intrek op de plantenzolder in juni 2019 ontvangt en verzorgt hij de weesplanten, runt hij onze ziekenboeg en helpt hij met allerhande klusjes. Elke woensdag staat hij paraat!

Gerard

Plantenophaler mét EHBP-diploma

Sinds november 2019 is Gerard onderdeel van ons team. Lukt het je niet om zelf een plant naar het asiel te brengen óf zie je een plant moederziel alleen in de goot liggen. Neem contact met ons op. Gerard of een van onze andere plantenophalers komen dan in actie! Je plant is in groene handen want Gerard is onze wandelende plantenencyclopedie.

José & Hester

Plantenophalers met grote, groene harten

Vanaf hun prille jeugd al dikke vriendinnen. José en Hester zullen dan ook vaak samen een weesplant komen ophalen… gewoon omdat dat zo gezellig is. Heb je een plant voor ons plantenasiel? Bel of mail en wie weet bellen deze dames bij je aan voor een plantenbabbeltje.

Fioen

Social media beheerder met groene vingers

Plant voor Plant is begonnen met de adoptie van planten via social media. Sinds de opening van de plantenzolder kunnen mensen ook spontaan een weesplant komen uitzoeken en is de online adoptie helaas een beetje in het slop geraakt. Dolblij zijn we dan ook dat Fioen sinds december 2019 ons team versterkt. Zij gaat onze social media beheren met als belangrijkste taak: planten online ter adoptie stellen.

“Ik ben Fioen van Balgooi. Geïnspireerd door de ‘afval is voedsel’ aflevering van Tegenlicht werk ik sinds 2009 aan duurzaamheid. Voornamelijk in de textielsector (blog Refinity.eu) maar ook in projecten met hoveniers. Ik haal veel plezier uit moestuinieren, de allerdaagse verwondering van m’n dochter, wandelen, tekenen en harp spelen. Onlangs ben ik mij gaan verdiepen in minimalisme en slow life. Bezig zijn met planten betekent voor mij teruggaan naar de basis, de natuur. Met het werk bij Plant voor Plant geef ik een positieve bijdrage aan milieu en mens. Daarnaast hoop ik veel te leren over kamerplanten door voor jullie alle ins&outs over de plantverzorging op te zoeken en te delen!”

Stephanie

Medewerker plantenzolder mét glimlach

Sinds januari 2020 is Stephanie ook een Plant-voor-Planter… joehoe! Planten en natuur maken haar blij en geven haar positieve energie. Ze houdt van verpotten, verstekken, verzorgtips opzoeken én organiseren. Dé ideale persoon, dus om te helpen op onze mooie plantenzolder.

Helga

Stekjesvrijwilliger met supersonische opkweekkast

Tradescantia’s, Pannenkoekenplantjes, Graslelies, Philodendrons… er zijn zoveel planten die erg gemakkelijk vermeerderd kunnen worden. Ook zijscheuten en stekjes zijn dus bij ons van harte welkom. Helga neemt de gedoneerde babies mee naar huis om ze te laten wortelen en verder op te kweken. Tevens speurt ze weggeefgroepen af op zoek naar potten en groene rakkers. Als de planten klaar zijn voor adoptie, brengt ze ze naar Plant voor Plant. Ook stekjesvrijwilligers worden?

Janny

Doneerplekvrijwilliger Loenen aan de Vecht

Janny is sinds juni 2020 onze eerste externe doneerplekvrijwilliger. Ze woont in Loenen aan de Vecht en is gek op dieren en planten. Loenenaren kunnen dan ook naar hartenlust weesplanten en stekjes bij haar langsbrengen. Ze haalt tevens planten en potten aan huis op. Is haar kratje vol, dan brengt ze alle groene rakkers naar ons plantenasiel in Maarssen. Op deze manier wordt het doneren van planten nog laagdrempeliger voor de mensen in Loenen. Blij met Janny, dus! Bekijk hier de contactgegevens.

Truus

Stekjesvrijwilliger met bloemenwinkeltje

Truus zou het liefst in haar voortuin een ‘bloemenwinkeltje’ beginnen. Ze is dol op het opkweken van planten. En dan vooral van soorten die gaan bloeien. Maar voor ons gaat ze met allerlei plantensoorten aan de slag. Als de jonge plantjes klaar zijn voor adoptie, gaan ze naar ons asiel.


Lianne

Doneerplekvrijwilliger Maarssen-Dorp

Sinds juni 2020 is Lianne een Plant voor Plant doneerplek begonnen in Maarssen-Dorp. Ze woont vlakbij het stort op de Diependaalsedijk… handig! Want we weten dat daar geregeld goede planten worden weggegooid. Stekjes zijn ook van harte welkom. Contactgegevens.

Wil je ook vrijwilliger bij Plant voor Plant worden?


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close