Onze hubs

Een bomenhub is een verzamelplek waar boomzaailingen tijdelijk worden opgeslagen. Dit heet inkuilen en vindt plaats gedurende de herfst- en de wintermaanden. In deze periode zijn bomen in rust en is er geen beweging van sappen door de wortels, takken en bladeren. In een hub worden zaailingen per soort heel dicht op elkaar ingegraven zodat de wortels niet verdrogen. In het voorjaar worden ze uitgedeeld waarna ze definitief worden aangeplant om uit te groeien tot een volwaardige boom die CO2 compenseert, water vasthoudt, hitte bestrijdt, biodiversiteit stimuleert en de omgeving vergroend. We hebben twee bomenhubs.

MEC Maarssen

Doneerplek: ja (per vanaf november 2022)
Tijden: op woensdag
Adopteer-/ ophaalplek: ja (vanaf februari 2023, op afspraak)
Streefaantal bomen: 2.000

Plant voor Plant bevindt zich in MEC Maarssen. Dit gezellige Milieu Educatief Centrum ligt op een groene locatie in Maarssenbroek te Reigerskamp, naast Kinderboerderij Otterspoor. Hier staat alles in het teken van natuur, buitenspelen en duurzaamheid. Van november tot en met maart telt het MEC hun moestuin beschikbaar en creëren we samen een bomenhub. Op het stukje grond van circa 25m2 verwachten we 2.000 zaailingen kwijt te kunnen. Op woensdagen zijn we geopend en kun je zaailingen doneren. Vanaf februari worden de boompjes uitgedeeld.

Moestuin de Haar

Doneerplek: nee
Adopteer-/ ophaalplek: ja (vanaf februari 2023, op afspraak)
Streefaantal bomen: 5.000 – 10.000

Moestuin de Haar is een zelfoogsttuin van 1,5 hectare groot. Het ligt op de oude productiegrond van Kasteel de Haar. De tuinders nodigen mensen uit om oogstdeelnemer te worden en zelf wekelijks groenten te komen oogsten tijdens het voorjaar, herfst en winter. Zo ben je verzekerd van verse seizoensgroenten rechtstreeks van de boer. Een fantastisch initiatief, vinden wij! In de wintermaanden worden grote delen van hun grond niet gebruikt. Voel je hem aankomen? De bedden waar normaal de aardappels in staan, mogen wij de komende maanden gaan gebruiken voor onze tweede bomenhub! Je kunt hier niet sporadisch zaailingen doneren: dat kan in het MEC en op de diverse doneerlocaties. In februari worden de zaailingen uitgedeeld.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close