Plant een boom

Bomen zijn naar zeggen de goedkoopste manier om klimaatverandering tegen te gaan. Ze compenseren CO2, houden water vast, bestrijden hitte en dragen bij aan biodiversiteit. Daarnaast zorgen ze voor zuurstof en vergroenen ze onze planeet. Dit voorjaar, rond 18 maart 2021, zullen de jonge bomen door ons worden uitgedeeld waarna ze door jou definitief in je tuin of op eigen terrein kunnen worden aangeplant.

Wat is een boomzaailing?

Boomzaailingen zijn jonge boomjes die natuurlijk zijn ontstaan. Qua lengte zijn ze tussen de 50 en 150cm. Als ze aanslaan groeien ze uit tot een volwaardige boom, maar dat kan wel even duren.

Bestellen?

Overweeg je om een of meerdere bomen in de toekomst op eigen grond aan te planten? Volg ons op Facebook, Instagram of WhatsApp*. Je kunt ook alvast een bestelling plaatsen. Dat helpt ons bij het inschatten van aantallen én we kunnen je persoonlijk informeren over welke soorten er in onze boomhub staan en wanneer je ze kunt ophalen. Je bestelling is voor ons een indicatie en geen garantie. Maar we gaan zeker ons best voor je doen!

Kosten zaailingen geld?

Nee, we geven ze weg en je bent niet verplicht om voor een zaailing te betalen. We vragen je bij het ophalen wel om een vrijblijvende gift naar eigen inzicht en portemonneegrootte. Bepaal dus zelf of je, net als voor onze kamerplanten, een donatie voor een zaailing geeft. Een deel van je gift komt ten goede aan de kosten die dit initiatief met zich meebrengt. Denk aan naamlabels, inkuilmaterialen zoals scheppen en eventuele transportkosten. Met de rest van je eventuele donatie planten we in binnen- en buitenland extra bomen aan. 

Grootschalig aanplanten?

Steeds meer agrariërs en grootgrondbezitters willen bijdragen aan CO² uitstoot, watermanagent, hittebestrijding en biodiversiteit. Mocht je een groot stuk grond bezitten of beheren en in grote getale bomen willen aanplanten, neem contact met ons op of plaats een bestelling.

Geen wildplant!

Hoe graag we onze regio ook willen vergroenen, plant zonder overleg geen bomen aan op openbare gemeentegrond. Iedere gemeente heeft een eigen groenbeleid. Voor elke boom dienen zij ‘zorg’ te dragen en zijn ze verantwoordelijk. Sommige soorten mogen bijvoorbeeld om praktische of ecologische redenen juist wel of juist niet op bepaalde plekken worden geplaatst. Samen met groenbeheer gaan we komend jaar bekijken waar we zaailingen en extra bomen kunnen aanplanten, want ook de gemeente wil graag vergroenen en bijdragen aan dit initiatief. In je eigen tuin of op eigen grond heb je uiteraard ruim baan!

Blijf op de hoogte

Benieuwd hoe dit initiatief zich zal gaan ontwikkelen? Volg ons op Facebook, Instagram of WhatsApp. Heb je een vraag, idee of wil je (als vrijwilliger) bijdragen aan dit initiatief? Neem contact met ons op.

*Door op de link/ knop te klikken, voeg je jezelf toe aan onze bomenhub WhatsApp groep. Alleen wij als organisatie kunnen berichten plaatsen waardoor de ‘plingeltjes’ beperkt blijven. In maart zullen de beschikbare boomsoorten en uitdeeldata in deze groepsapp verschijnen. Uiteraard kun je jezelf ook weer uit de groep verwijderen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close