Plant een boom

Bomen zijn naar zeggen de goedkoopste manier om klimaatverandering tegen te gaan. Ze compenseren CO2, houden water vast, bestrijden hitte en dragen enorm bij aan biodiversiteit. Daarnaast zorgen ze voor zuurstof en vergroenen ze onze planeet. Overweeg je om een of meerdere bomen in de toekomst op eigen grond aan te planten en wil je op de hoogte gehouden worden? Volg ons op facebook, instagram, via onze blog of meld je aan voor onze bomenhub groepsapp*. 

Adopteeer een zaailing

Dit voorjaar, rond 18 maart 2021, zullen de bomen ter beschikking worden gesteld. Bepaal zelf of je, net als voor onze kamerplanten, een donatie voor een zaailing geeft. Ongeveer 5% van je vrijblijvende gift komt ten goede aan de kosten die dit initiatief met zich meebrengt. Denk aan naamlabels, inkuilmaterialen zoals scheppen en eventuele transportkosten. Met de rest van je donatie planten we in binnen- en buitenland extra bomen aan

Grootschalig aanplanten?

Steeds meer boeren en grootgrondbezitters willen bijdragen aan CO² uitstoot, watermanagent, hittebestrijding en biodiversiteit. Mocht je een groot stuk grond bezitten of beheren en in grote getale bomen willen aanplanten, neem contact met ons op.

Geen wildplant!

Hoe graag we onze regio ook willen vergroenen, plant zonder overleg geen bomen aan op openbare gemeentegrond. Iedere gemeente heeft een eigen groenbeleid. Voor elke boom dienen zij ‘zorg’ te dragen en zijn ze verantwoordelijk. Sommige soorten mogen bijvoorbeeld om praktische of ecologische redenen juist wel of juist niet op bepaalde plekken worden geplaatst. Samen met groenbeheer gaan we komend jaar bekijken waar we zaailingen en extra bomen kunnen aanplanten, want ook de gemeente wil graag vergroenen en bijdragen aan dit initiatief. In je eigen tuin of op eigen grond heb je uiteraard ruim baan!

*Hoe werkt de groepsapp?

Wil je op de hoogte blijven over welke boomzaailingen er komend voorjaar worden uitgedeeld, wat we gaan doen en waarbij we hulp kunnen gebruiken? Join onze bomenhub WhatsApp groep. Door op onderstaande button te klikken, voeg je jezelf toe. Alleen wij als organisatie kunnen berichten plaatsen en reageren waardoor de ‘plingeltjes’ beperkt blijven. Mocht je willen reageren of iets willen weten, stuur ons dan een email. In maart zullen de beschikbare boomsoorten in deze groepsapp verschijnen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close