Help mee

Plant voor Plant is een kleinschalig plantenasiel zonder winstbejag. Materiaal zoals aarde en plantenvoeding financieren we zelf. Vind je het leuk om aan dit initiatief bij te dragen? Naast het doneren en adopteren van een plant, kun je op verschillende manieren helpen.

Potten & schotels

Heb je potten of schotels die je niet meer gebruikt? Plant voor Plant is er blij mee. Vooral grote en hele kleine exemplaren zijn hard nodig… zowel sier- als kweekpotten. Wat we niet gebruiken, geven we weg aan andere groene initiatieven. Ook mogen er sierpotten die in het MEC staan samen met een plant geadopteerd worden. Zoek dus gerust een potje uit als je de plantenzolder bezoekt.

Stekjes

Vind je het leuk om planten te stekken en wil je je baby’s met anderen delen? Ook voor stekjes is er een plek in het asiel. En… we zijn opzoek naar stekjesvrijwilligers!

Giften & sponsoring

Heb je geen behoefte aan een nieuwe plant, maar zou je het asiel wel op een andere manier willen steunen? Dat kan. Denk bijvoorbeeld aan het schenken van een financiële bijdrage. Of wordt een sponsor (vriend) van Plant voor Plant. Met materialen zoals aarde, (ecologisch verantwoorde) bestrijdingsgoedjes en plantenvoeding zijn we erg blij. De laatste tijd brengen mensen ook spontaan plantentijdschriften en -boeken langs die anderen dan weer gratis mogen meenemen. Restjes, tweede- of derdehands… We kunnen alles goed gebruiken en hergebruiken graag. Hierdoor verspillen we minder en blijft er meer opbrengst over waarmee we extra bomen in binnen- en buitenland kunnen aanplanten.

Bakfiets

Er zijn drie mensen uit Maarssen van wie we hun bakfiets mogen lenen voor het bezorgen van adoptieplanten. Dat is super lief, maar hoe fijn zou het zijn als we een eigen (tweedehands) Plant voor Plant bakfiets zouden hebben… ook voor het ophalen van planten! Tevens is het een prachtig promotiemiddel voor wat we doen. Heb je een gebruikt maar nog goed exemplaar die we voor een zacht prijsje mogen overnemen? Laat het ons weten. Uiteraard staan we ook open voor sponsoring. Zie je mogelijkheden? Bekijk hier alle info en neem contact met ons op.

De Telegraaf, 29 april 2020.

Plantenhangers

Vind je het leuk om plantenhangers te maken en je creaties aan Plant voor Plant te schenken? Graag! Alle kleuren, maten en ontwerpen zijn van harte welkom. Mocht je zelf restjes touw hebben die je hiervoor wilt gebruiken, dan is dat fijn én duurzaam. Maar zo niet, dan hebben wij ‘tou voor jou’.

Buitenplanten

Al onze buitenweesjes gezien? Ze staan in de tuin van het MEC. Je kunt ze herkennen aan een Plant voor Plant prikker. Ook buitenplanten zijn dus van harte welkom in het asiel. Vanwege praktische overwegingen moeten ze wel in een pot passen. Liefst maximaal 50cm doorsnede. Stekken, zijscheuten, pollen, zaailingen, bloembollen? Doneer ze!

Promotie & zichtbaarheid

Nog lang niet iedereen in Maarssen weet van het bestaan af van het plantenasiel. En dat is jammer, want hierdoor belanden nog te veel planten in de prullenbak. Mocht je ons via social media volgen… berichten delen helpt ons enorm! Heb je ideeën over hoe je kunt bijdragen aan de zichtbaarheid of weet je nog een goede plek in Maarssen en omstreken om een Plant voor Plant A4-poster op te hangen? Laat het weten. Zelf de poster afdrukken is ook een optie.

Vrijwilliger

We hebben zoveel ideeën, maar tijd te kort. Per direct zijn we dan ook op zoek naar mensen met een groen hart die ons willen helpen. Vrijwilliger worden bij Plant voor Plant? Bekijk de vacatures.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close