Plant voor Plant zoekt bakfiets

Plantenasiel Maarssen is op zoek naar een bakfiets! Is er iemand die zijn/haar bakfiets wellicht de komende weken aan ons wil uitlenen? Of heb je een gebruikt maar nog goed exemplaar die we voor een zacht prijsje van je mogen overnemen? Uiteraard staan we ook open voor sponsoring. Waarom een bakfiets?

Bezorgservice door corona

Door de corona crisis is de plantenzolder al weken voor publiek gesloten en kunnen mensen geen plant bij ons komen uitzoeken. De zolder raakte overwoekerd en werd veel te vol. De intelligente lockdown zal binnenkort wel opgeheven worden, maar de anderhalvemetersamenleving zal voorlopig nog wel blijven. Hierdoor kwamen we onlangs met het idee om de online adopties weer op te starten; te gaan werken met open betaalverzoekjes én om de planten op een duurzame manier per bakfiets bij de mensen thuis te bezorgen.

Artikel in De Telegraaf

Plantenophaalservice

Bezorging van geadopteerde planten is iets nieuws. Maar sinds een half jaar hebben we ook een plantenophaalservice in het leven geroepen. Een team van vier enthousiaste vrijwilligers haalt met eigen fiets of auto en op eigen kosten in onze regio planten op. Denk hierbij aan vondelingen die moederziel alleen langs de weg staan. Inmiddels krijgen meer en meer mensen op leeftijd (onze oudste Facebookvolger is 95:) lucht van ons bestaan. Zij zijn van de kamerplanten generatie en hebben vaak vele, supergezonde en dus te groot geworden planten in hun vaak relatief kleine woning staan. Ze zijn minder mobiel maar willen de planten niet weggooien. Ook bedrijven doen geregeld afstand van hun planten. Deze groene vrienden zijn meestal dusdanig groot dat ze niet rechtop in een personenauto vervoerd kunnen worden. Een bakfiets biedt uitkomst!

Zichtbaarheid en bewustwording

En last but not least… het zou echt zo gaaf zijn om een eigen gebrande Plant voor Plant bakfiets te hebben! In eerste instantie voor de praktische kanten maar ook op gebied van zichtbaarheid en promotie. Rondfietsen met een bakfiets vol planten is niet alleen superleuk maar valt ook op. We weten zeker dat er nog te veel planten en plantgerelateerde spullen zoals potten, aarde en voedingsmiddelen onnodig in kliko’s verdwijnen. Spullen die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden, planten waar mensen blij van worden én die ook nog eens voor een groenere en schonere wereld zorgen omdat er extra bomen mee worden aangeplant. Mensen moeten hier naar mijn mening bewust van worden en weten van ons bestaan. Een eigen bakfiets die we mooi kunnen handletteren en beschilderen zou hier dan ook zeker aan bijdragen en helpen met onze groei en een wellicht een stukje maatschappelijke bewustwording.

Overweeg je om te sponsoren?

Naast eeuwige dankbaarheid zou uiteraard op de bakfiets zelf en via al onze diverse kanalen (website, social media, posters, point of sale materiaal, etc) zichtbaarheid gegeven kunnen worden aan jullie merk en hulp. Het spreekt voor zich dat jullie ook zelf mogen communiceren over een mogelijke bijdrage aan een aansprekend, sympathiek en duurzaam initiatief. 

Een eigen Plant voor Plant bakfiets… dat zou echt fantastisch planttastisch zijn. Wie helpt ons uit de ‘plant’? Neem contact met ons op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close