Pop-up store

186 grote hydrocultuurplanten ter adoptie

UPDATE 10 juni 2021 – Alle planten zijn inmiddels geadopteerd. De pop-up store is gesloten. Zie hier de compilatiefilm van dit leuke, duurzame project waar we 1.000 extra bomen mee hebben kunnen aanplanten.

Plantenasiel Plant voor Plant start deze maand vanuit voormalig theater ‘t Zand op het Harmonieplein in Maarssendorp een pop-up store. Niet minder dan 186 kamer-/kantoorplanten vinden hier tijdelijk onderdak én kunnen de komende weken geadopteerd worden. Interesse om je huis of kantoor te vergroenen?

Circulaire cadeautjes

We hebben ‘De 186’ cadeau gekregen van een bedrijf uit Amsterdam. Zij gaan binnenkort verbouwen. Voor de planten was helaas geen ruimte meer. Blij dat ze ons benaderd hebben en dat deze planten een tweede leven krijgen! Maar zonder geschikte ruimte, geen pop-up store. Immers, onze plantenasiel in MEC Maarssen is voor al deze ‘groene vrienden’ íets te klein. Grote dank aan de eigenaren van theater ’t Zand. Wij mogen tijdelijke belangeloos gebruik maken van hun mooie locatie, die dit jaar helaas wel afgebroken gaat worden… maar die binnenkort door ons dus nog even omgetoverd gaat worden tot een groene oase.

Hydrocultuur

De planten staan niet op aarde maar op hydrokorrels. Ze zitten in grijze potten waar (verborgen) wielen onder zitten. Circa een keer per de maand geef je ze een scheut water met plantenvoeding voor hydrocultuurplanten. De watermeter in de pot geeft aan wanneer dit nodig is en hoeveel je moet opgieteren. Kind kan de plant doen!

Soorten en maten

De meeste planten zijn tussen de 1.20 en 1.60m hoog. Maar er zitten ook kleintjes én reuzen bij. Een kleine greep uit onze schatkamer:

 • Ficus Elastica (Rubberplant)
 • Ficus Benjamina (gewoon en bont)
 • Ficus Lyrata’s (Vioolbladplant)
 • Ficus Amstel King
 • Ficus Alii
 • Ficus Abidjan
 • Caryota Mitis (Visstaartpalm)
 • Areca of Kentiapalm
 • Dracaena Marginata
 • Dracena Compacta
 • Dracaena Surculosa
 • Schlefflera (gewoon en bont)
 • Sanseveria
 • Potloodplant
 • Jadeplant
 • Aglonomena
 • Yuka
 • Anthurium

Kosten de planten geld?

Plant voor Plant wordt gerund door vrijwilligers. We hebben geen winstbejag. Net als in ons plantenasiel in Maarssenbroek werken we met adoptiecategorieën. Binnen de categorie, die door ons van te voren aan iedere plant wordt toegewezen en zichtbaar wordt gemaakt, mag je naar eigen inzicht en portemonneegrootte een donatie geven. Doe wat past en wat goed voelt! Dit mag contant of per tikkie (bonnetje mogelijk). Met je gift planten we nieuwe bomen aan in binnen- en buitenland.

Adoptiecategorieën

1. Sprietje: € 1 – € 2,50 (0,25 nieuwe boom*🌱).
2. Spruitje: € 2,50 – € 5 (0,5 nieuwe boom*🌿).
3. Groentje: € 5 – € 10 (1 nieuwe boom*🌳).
4. Groene Tiener: € 10 – € 15 (2 nieuwe bomen*🌳🌳).
5. Greenager: € 15 – € 20 (3 nieuwe bomen*🌳🌳🌳).
6. Groene Kanjer: € 20 – € 30 (4 nieuwe bomen*🌳🌳🌳🌳).
7. Grown Up: € 30 – € 45 (6 nieuwe bomen*🌳🌳🌳🌳🌳🌳).
8. GVR (Groene Vriendelijke Reus): € 45 – € 60 (9 nieuwe bomen*🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳).
9. Groene Knoepert € 60 – € 80 (12 nieuwe bomen*🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳).
10. Groene Gigant € 80 – € 100 (15 nieuwe bomen*🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳).

Dubbel vergroenen!

De kleinere planten op de foto’s zijn een 3tje, 4tje of 5je. De meeste planten variëren van een 6je tot een 8je. Deze zijn tussen de 1.20m en 1.60m hoog. Er zitten ook een paar hele grote (oude) exemplaren tussen. Sommige zijn wel 1.80-2.00m hoog. (In de winkel gaan deze inclusief pot en watergeefsysteem vaak snel naar de € 200- 400 toe.) Deze zullen als een 9tje of 10tje door ons gecategoriseerd worden. Alle planten zijn inclusief pot en hydrocultuursysteem. Achter de betreffende categorie staat hoeveel bomen we aanplanten van je gift. Je doneert dus bomen én neemt een mooie plant mee naar huis. Dubbel vergroenen, dus!

Een plant komen uitzoeken? Reserveer een tijdslot!

UPDATE 25 mei – Helaas zijn alle tijdslots vergeven. Het kan zijn dat iemand zijn tijdslot annuleert. Dan is er weer een plekje beschikbaar.

De pop-up store is in mei en juni op een aantal zondagen van 12.00-16.00 uur en op woensdagen 14.00-16.00 geopend. Om grote drukte en wachttijden te voorkomen, werken we met tijdslots. Alleen als je een tijdslot hebt gereserveerd, kun je een bezoekje brengen aan onze pop-up store. Je hebt ongeveer 15-20 minuten shoptijd. We kunnen helaas geen planten voor je reserveren… wie het eerst komt, wie het eerst maalt. We hebben gemerkt dat er meer interesse is dan dat er planten/tijdslots beschikbaar zijn. Zodoende hebben we besloten dat per persoon/huishouden maximaal 2 planten geadopteerd mogen worden. Zo proberen we om zoveel mogelijk mensen te laten delen in dit ‘plantengeluk’.

De juiste verzorging en beste standplaats

Op de website van 123planten vind je voor de meeste planten uit ons assortiment handige verzorgingsinformatie. Tevens kun je via hun filter ‘zon, half-schaduw, schaduw’ bepalen welke planten geschikt zijn voor een plekje in jouw huis of kantoor. Over het algemeen zijn het zeer gemakkelijk te onderhouden en sterke soorten.

Transport

Sommige planten zijn groot en zwaar. De plantenbakken zit vol met korrels en wellicht met een scheut water. Bedenk van te voren hoe je je planten gaat vervoeren (het liefst rechtop!). We kunnen ze na adoptie niet lang voor je bewaren. In principe dienen ze gelijk na aankoop meegenomen te worden. Je kunt voor de deur van onze pop-up store parkeren. Er zitten wielen onder de plantenpotten. Uiteraard helpen we je met het verrijden naar je auto en/of aanhanger en zijn er karretjes beschikbaar. Tip: neem een grote vuilniszak en een rol tape mee om zak te sluiten. Transport via een bakfiets is ook een aanrader. Misschien kun je er een van iemand lenen? Onze groene Plant voor Plant bakfiets mag bij beschikbaarheid binnen Maarssen geleend worden. Hier past maximaal 1 plant op.

Adres, parkeren & contact

We zitten in de voormalig peuterspeelzaalruimtes die aan theater ’t Zand grenzen. We hebben een eigen in- en uitgang. Parkeren kan op het parkeerterrein van Dirk van der Broek. Een aantal parkeerplaatsen liggen op nog geen 10 meter afstand van onze pop-up store. Er is ook een laad- en losparkeerplaats direct bij onze uitgang. Voor de zekerheid: we zijn enkel op woensdag- en zondagmiddagen geopend. Reserveer een tijdslot en kom op tijd. Hopelijk tot plant!

Plant voor Plant pop-up store
Harmonieplein 4
3604 BM
Maarssen

Voor meer info over Plant voor Plant, bekijk onze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close