Oogstdagen

De komende maanden willen we samen met Stichtse Vechters in groten getale zélf zaailingen gaan oogsten. Belangrijk is dat dit op de juiste plek en op een ecologisch verantwoorde manier gebeurd. Zaailingen vervullen namelijk een belangrijke rol in een biotoop.

In overleg met groenbeheerders, land(goed)eigenaren of terreinverantwoordelijken én in samenwerking met groenexperts zoals boswachters en ecologen, willen we in onze regio voor jong en oud oogstdagen gaan organiseren: dagen waarop we met een groep vrijwilligers met laarzen en handschoenen een park of terrein gaan verkennen, overtallige zaailingen gaan identificeren en verantwoord gaan oogsten. Hoe leuk is dat?! Om dit te bewerkstelligen zijn we dringend op zoek naar groenexperts, stukken grond waar we op mogen oogsten en vrijwilligers die willen meehelpen met oogsten en inkuilen.

Oogst- en inkuilvrijwilligers gezocht

Zin om een dag lekker in de (frisse) buitenlucht je handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan dit initiatief door zaailingen te oogsten of in te kuilen? Meld je vrijblijvend aan! We houden je op de hoogte wanneer er een oogst- of inkuildag zal plaatsvinden en hoe deze eruit zal zien. Houd ook deze pagina in de gaten.

Groenexperts gezocht

Ben jij een boswachter, ecoloog, bioloog of ‘iets anders’ en ben je in staat om zaailingen zonder blad te herkennen? Kortom: een groenexpert die ons tijdens een oogst- of inkuildag vrijwillig wil helpen bij het aanwijzen van planten en vertellen of ze wel of niet geoogst mogen worden. We komen graag met je in contact. Het organiseren van een oogstdag valt of staat bij het kunnen aanwenden van deze expertise.

Oogstlocaties gezocht

Ben jij een terreinbeheerder, boswachter of land(goed)eigenaar? Wil je bijdragen aan CO2 compensatie, watermanagement, hittebestrijding, meer biodiversiteit en een groenere regio? Spreekt deze actie je aan en zou je voor een of twee dagdelen jouw stuk grond willen openstellen zodat wij op een verantwoorde manier zaailingen kunnen oogsten? Neem contact met ons op! Wij komen graag met een groepje vrijwilligers (en indien nodig met een groenexpert) boventallige zaailingen verwijderen. In plaats van rigoureus met een bosmaaier alles kaal te maaien, verzamelen wij zorgvuldig zaailingen en stekken, en geven deze een tweede kans op het platteland, achtertuin of bedrijventerrein. 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close