Bomenhub- en oogstvrijwilliger

(november t/m maart 2022, aantal uur: flexibel)

Ben je graag in de natuur? Vind je het leuk om in de buitenlucht de handen uit de mouwen te steken en wil je graag een keer of meerdere keren bijdragen aan een lokaal initiatief die voor CO2 compensatie en vergroening van onze regio zorgt? We zoeken enthousiaste mensen die ons willen helpen bij het oogsten en het inkuilen van jonge boompjes. Jong of oud groene vingers of niet? Iedereen kan meehelpen want juist samen gaan we verschil maken!

Wat doen wij?

Plant voor Plant wil onnodige verspilling tegen gaan en de wereld vergroenen… onder andere door bomen aan te planten. November 2020 zijn we aangehaakt bij het landelijke initiatief van MeerBomenNu waarbij het streven is om dit voorjaar in Nederland ruim 1 miljoen extra bomen aan te planten. Om dit te realiseren zijn we bomenhubs aan het creëren: plekken waar jonge boompjes tijdelijk in worden opgeslagen om ze dit voorjaar massaal uit te delen aan geïnteresseerden. Om deze hubs te vullen gaan we oogstdagen organiseren: dagen waarop we met een groep vrijwilligers onder begeleiding van een expert een groen gebied of park in trekken en we verantwoord boomzaailingen gaan zoeken en te oogsten.

Wat wordt jouw inbreng?

  • Je neemt deel aan een (of meerdere) van onze oogstdagen en/of inkuilmomenten.
  • Als oogstvrijwilliger trek je onder begeleiding van een terreinbeheerder, land(goed)eigenaar of ecoloog een groen gebied in om gezamenlijk zaailingen te gaan oogsten (schatzoeken :).
  • Als inkuilvrijwilliger help in een van onze bomenhubs mee met het inkuilen van geoogste zaailingen. Je zet de boompjes dicht op elkaar in een geul en dekt de wortels toe met wat aarde. In de meeste gevallen zullen de geulen hiervoor al gegraven zijn.
  • Plant voor Plant doet de coördinatie en faciliteert materialen en transport van de planten. Wel vragen we je om indien mogelijk zelf een schep, een paar handschoenen en lunch mee te nemen.

Waarom hebben we je hulp nodig?

Wij gaan graag de uitdaging aan om dit voorjaar 5.000-10.000 extra bomen in onze gemeente aan te planten. Maar daar hebben we hulp, betrokkenheid en enthousiasme van anderen bij nodig! We willen om deze klus te klaren samenwerken en verbinden: particulieren, scholen, verenigingen, boeren, bedrijven, land(goed)eigenaren én groenexperts… we vragen iedereen te helpen.

Wat bieden wij jou?

  • Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers ga je met een ‘groene missie’ de buitenlucht in… schatzoeken, want zo voelt het echt!
  • Alles speelt zich af in de buitenlucht op grote stukken terrein.
  • Handelingsperspectief en voldoening door bij te dragen aan een initiatief die zich inzet voor vergroening van de wereld en wil bijdragen aan CO2 reductie en biodiversiteit in onze regio.

Interesse?

Meld je aan via onderstaande knop.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close